Destacats

divendres
16
10:00h
Abril 2021

Càpsules de Violències Masclistes

Benvolgudes i benvolguts,

Des de la Oficina de les Dones i LGTBI de Diputació de Barcelona, hem obert la inscripció a tres noves Càpsules de Violències Masclistes, destinades als i les professionals, centrades sobretot en resoldre dubtes envers els procediments durant la denúncia i el traspàs de dades.

Us podeu inscriure directament a través de l’enllaç corresponent, tenint present que la inscripció restarà pendent de validació per part del/la vostre referent de formació municipal.  

dilluns
25
19:00h
Novembre 2019

Dia Internacional contra la Violència vers les Dones: Concentracions simultànies als diferents districtes de Terrassa

7 concentracions simultànies repartides per la ciutat de Terrassa amb: lectura del Manifest contra la violència patriarcal, minut de silenci i acció artística reivindicativa, a càrrec de les entitats dels districtes corresponents.

Punts de concentració, per districtes:

D1: Porxada de l'Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat, 14)

D2: Centre Cívic Montserrat Roig (av.Barcelona, 180)

D3: Centre Cívic Alcalde Morera (pl. de Can Palet, 1)

2
divendres
15
09:00h
Novembre 2019

Jornada de formació: "Implica’t contra les violències masclistes en l’àmbit comunitari" (agressions sexuals, trata, matrimonis forçats i mutilació genital femenina)

09.00 - 9.15 h Lliurament de documentació

09.15 - 9.30 h Benvinguda, a càrrec de Jordi Ballart i Pastor, alcalde de Terrassa, de Laura Martínez Portell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i de Núria Marín García, regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa

1
dilluns
04
19:00h
Novembre 2019

Concentració contra la sentència de "la Manada" de Manresa

La sentència per abús sexual contra "la Manada" de Manresa ha provocat indignació arreu de tot l'estat espanyol i aquest dilluns i dimarts s'han convocat diferents manifestacions de rebuig arreu de la geografia espanyola i també a l'estranger.

A Cubelles també ens concentrem avui dilluns dia 4 de novembre a les 19 h. a la plaça de la Vila per mostrar la nostra indignació per les condemnes d'abús en considerar que s'hauria d'haver culpat els processats d'agressió sexual.

1

Accions de sensibilització al voltant del 8 de març Dia Internacional de les Dones a Canovelles

Canovelles es suma a la reivindicació del feminisme necessari perquè es produeixin canvis en benefici a les Dones.

1

Proposta de sensibilització dia Internacionals de les DONES 8 de març, Ajuntament de Martorelles

El dia 8 de març les DONES de tot el món sortim al carrer per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta acció centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere.

Cada 8 de març seguim posant de manifest la importància de seguir treballant, dones i homes, per aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

Actes del 8 de març 2019 a Capellades

El 8 de març és previst que Capellades se sumi a la Vaga Feminista, que es convoca arreu.

A més a més la Taula de Dones també ha organitzat un seguit d’actes per l’endemà dissabte, 9 de març.

Primer és previst que es faci un dels recorreguts dels “Camins del Paper”, concretament el més curt. La originalitat de la proposta és que es farà en clau femenina, donant informació de gènere sobre les dones papereres: condicions laborals, familiars, personals ...

dimecres
16
12:00h
Gener 2019

Atorgament del Premi a la recerca Francesca Bonnemaison

Us convidem a la presentació de la recerca «Estereotips de gènere i estratègies familiars de resistència a les normes: la creativitat de mares i pares per a una educació no sexista» d'Alice Van den Bogaert, guanyadora de la darrera edició del Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison. Així mateix, comunicarem la recerca seleccionada en l'edició 2018 del Premi.

Programa

Campanya del 25N a Capellades

La campanya del 25N a Capellades començarà el dimarts 20 de novembre amb l'acte que tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca, on es podrà gaudir del recital “Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany”, amb Carme Sansa a la veu i Jaume Mallofré a l’acordió. Els dos presenten un espectacle que combina textos i cançons amb l'acompanyament de l'acordió.

dimecres
07
13:15h
Novembre 2018

Programació Dia Internacional contra la violència masclista a Sant Boi de Llobregat

Bon dia,

Annexo la programació pel 25N per commemorar el Dia Internacional contra la Violència masclista a la ciutat de Sant Boi.

Destaquem la jornada  Violències masclistes a l'espai públic que tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer el dia 22 de novembre des de les 9.30 a les 13.30 hores. Destinada a profesionals dels àmbits vinculats al Circuit local d'actuació envers la violència masclista, professionals de l'àmbit social, sanitari i entitats

1