El proper 30/10 Cafè amb Brussel·les sobre el nou marc legal de la Unió Europea en violències masclistes

Cafè amb Brussel·les. El nou marc legal de la Unió Europea en violències masclistes: una oportunitat per als ens locals

L'Oficina Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals continua amb la programació de les trobades virtuals del 'Cafè amb Brussel·les' amb l'objectiu de seguir apropant la realitat europea als ens locals de la província de Barcelona.

Aquesta sessió, titulada 'El nou marc legal de la Unió Europea en violències masclistes: una oportunitat per als ens locals' s'organitza en col·laboració amb la Gerència de Serveis de Feminismes i Igualtat de l'Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona. 

L'acte dona a conèixer el nou marc legal europeu per combatre eficaçment les violències masclistes; recordant que desafortunadament quasi el 40% dels crims masclistes de 2024 succeïts a l'estat espanyol han tingut lloc a Catalunya. 

La igualtat entre dones i homes i la no discriminació són valors essencials de la Unió i drets fonamentals consagrats, respectivament, a l'article 2 del Tractat de la Unió Europea (TUE) i als articles 21 i 23 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. Les violències masclistes posen en perill aquests valors i drets, soscavant els drets de les dones i les nenes a la igualtat en tots els àmbits de la vida i dificultant-ne la participació social i professional equitativa. 

En aquesta edició, comptarem amb la participació de Lisa Collste, jurista de la unitat d'igualtat de gènere de la Direcció general de justícia i consumidors de la Comissió Europea. Amb ella explorarem en profunditat la nova legislació europea i les mesures previstes d'interès local per lluitar contra les violències masclistes a la Unió Europea.

Us hi esperem! 

Reunió virtual (Plataforma Teams) Inscripció aquí