Santa Coloma commemora el Dia Internacional de les Dones per la Pau amb el taller "Dones constructores de pau"

El 27 de maig (18h) s'impartirà a Santa Coloma de Gramenet el taller «Dones constructores de pau: posant-nos en la seva pell», amb motiu del Dia Internacional de les Dones per la Pau, que es commemora el dia 24.

El taller, de dues hores de durada, serà a càrrec del Grup Eirene i tindrà lloc al Centre Cívic del Riu

Per moltes dones, la guerra implica empobriment, pèrdua de familiars, trencament de l’estructura social, violència sexual o desplaçament forçat. No obstant això, els conflictes armats no tenen les mateixes conseqüències per a totes les dones.

Per a algunes d’elles el conflicte els ha donat l’oportunitat d’apoderar-se i de guanyar accés a espais socials que els hi havia estat denegats fins ara, d’impulsar estratègies per generar processos de pau i d’organitzar-se i esforçar-se per assolir la pau.

Després del visionat de sis petits documentals que reflecteixen situacions i actituds de dones en sis països diferents que han patit o encara pateixen conflicte armat, l’objectiu és que les persones participants puguin acostar-se a les diverses realitats proposades.

Intentarem posar-nos en el lloc d'aquestes dones constructores de pau a  través d’un exercici que utilitzarà tècniques d'expressió corporal i de teatre social.

El taller està adreçat al públic general, però per participar-hi cal fer una inscripció prèvia —les places són limitades— a cird@gramenet.cat o al 93 466 14 11.