Estudi sociològic "Coneixent la ciutadania de Granollers: la realitat de les dones i els homes" (2016)


Conèixer la realitat social de les dones i homes de Granollers, el posicionament de la ciutadania pel que fa a la igualtat de gènere i les seves propostes de millora pel que fa a les polítiques municipals en aquest àmbit són els objectius de l'estudi que ha fet la Consultoria MiT SL per encàrrec de l'Ajuntament a través del Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD). És el primer que es fa d'aquestes característiques, aplicant la perspectiva de gènere, amb la voluntat de recollir aspectes de la vida quotidiana d'homes i dones.   
 
El treball sociològic, que s'ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona, és fruit d'una mostra de 790 enquestes telefòniques de 15 minuts de durada fetes a granollerins i granollerines durant el mes de gener passat. Les enquestes corresponen a la meitat homes i la meitat dones de més de 18 anys veïns dels diferents barris de la ciutat. Les dades quantitatives es complementen amb dades qualitatives, obtingudes d'entrevistes a un grup focal de 9 persones representants d'àmbits de la ciutat (mobilitat, seguretat, treball, salut, educació, temps d'oci, cura, etc.) . També hi han participat els membres del Comitè Estratègic de la comissió municipal d'Igualtat de Gènere.      

L'estudi es va presentar dimecres 6 de juliol a les 19 hores al Museu de Granollers i va comptar amb la participació de l'Alcalde Josep Mayoral i Antigas, la regidora d'Igualtat de Gènere Ma. del Mar Sánchez Martínez i l'assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Sílvia Casola Salvatella. La presentació va a ser a càrrec de la directora de l'empresa Consultoria MiT SL. Blanca Moreno Triguero, empresa que ha realitzat l'estudi.

Us adjuntem el link amb tota la informació de la presentació així com l'estudi sencer i la presentació resumida que es va exposar en l'acte.

http://www.granollers.cat/noticies/sala-de-premsa/presentats-els-resulta...