No és No. Campanya a la Festa Major per unes festes lliures d'agressions.

S'engega el protocol contra les agressions a la Festa Major de Canovelles: No és No.

Volem gaudir d'una festa major lliure de masclisme, racisme, xenofòbia i altres formes d'intolerància.

El protocol s'ha donat a coneixer a totes les persones responsables d'activitats festives durant la Festa Major, amb l'objectiu de què puguin actuar de manera efectiva i eficient davant la possible situació d'agressió. A més dels responsables, en els punts de major concentració de públic hi hauran agents educadores i preventives per poder actuar davant d'aquestes situacions, degudament identificades. també el punt d'atenció de la Creu Roja estarà a disposisció de les persones afectades.

El protocol estableix una sèrie de mesures per actuar davant d'una agressió que es començaran a aplicar per aquests quatre dies de festa:

  • Comunicar a la persona agressora que el seu comportament és inaceptable.
  • Si no atura el seu comportament, convidar-la a marxar pacíficament.
  • Donarem a coneixer a l'escenari que hi ha hagut una agressió, respectant la intitmitat de la víctima, i que condemnem aquestes accions.

Una agressió no és un conflicte ni un malentès. És un abús d'una persona sobre una altra però, que socialment s'ha acceptat com a normal i que pateixen les dones i aquelles persones amb opcions sexuals diferents a les heteronormatives.

Res justifica una agressió, ni l'alcohol, ni les drogues ni portar un vestit curt. Cap situació és atenuant per tenir conductes agressives, ofensives o abusives i cadascú té els seus límits per considerar que ha patit una agressíó, ja que les vivències de cada persona fan que una mateixa situació pugui ser viscuda de diferents maneres.

Cal trencar aquests rols i assenyalar totes aquelles conductes que perpetuïn les desigualtats entre gèneres per acabar amb la impunitat social de les persones agresores.