Dosrius se suma al Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones

En el marc de la novena edició de la campanya contra la violència masclista al municipi, l’Ajuntament impulsa el mes de desembre un programa d’activitats lúdiques, divulgatives i reivindicatives per treballar conjuntament en la defensa dels drets de les dones.

L’Ajuntament de Dosrius sortirà novament al carrer per fer un clam contra la violència masclista. Els dies 1, 5 i 13 de desembre el consistori organitzarà, a través de l’Espai Dona de Dosrius i amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona, un variat programa de propostes coincidint amb la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que tindrà lloc el 25 de novembre.

Marc Bosch, alcalde de Dosrius, fa una crida a bolcar-se massivament en el seguiment actiu d’aquesta jornada, una celebració que defineix com a “necessària” per tal de seguir eradicant de la societat “pràctiques i dinàmiques de violència que són injustificables, deplorables i vergonyants”. Tot i assumint que encara queda camí per recórrer, Bosch afirma, no obstant, que “transformar aquesta realitat està a les nostres mans si seguim treballant conjuntament per fer visible la causa i alcem la veu en contra de la violència existent”.

Espectacles, tallers i conferències de caire lúdic, social i divulgatiu

L’activitat començarà divendres 1 de desembre, a les 20:30 h., amb un espectacle a l’Ajuntament Vell de Dosrius sobre la microviolència en els missatges publicitaris. Dimarts dia 5, un taller de hip hop i trap contra la violència masclista prendrà el relleu. I les propostes clouran dimecres 13 de desembre amb una taula rodona a càrrec de l’advocada Queta Mateu, la treballadora social Caterina Prat, i el tècnic d’Igualtat Andreu Bermúdez.

Ciutadania, entitats i comerços tindran un paper central al llarg de la campanya

L’Ajuntament de Dosrius, conscient de la importància de potenciar i fer arribar arreu del municipi el missatge del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, convida els veïns i veïnes, al teixit associatiu i els comerços locals a implicar-se en la nova edició de la campanya contra la violència masclista al municipi i a fer visible un clam enèrgic i col·lectiu cap a qualsevol mostra de violència.

Telèfon de contacte 24h

Es recorda a tots els veïns i veïnes de Dosrius que hi ha habilitat un número de telèfon gratuït que funciona les 24 hores del dia els 365 dies a l’any per poder denunciar episodis de violència masclista. El número és el 900 900 120.